Kantoorruimte trends

Kantoorruimte trends voor 2019

Ook in 2019 zijn er weer een hoop kantoorruimte trends. En dat kan ook niet anders. Ieder bedrijf wil natuurlijk een goede werkomgeving hebben. Dit zorgt onder andere voor meer productiviteit en het maakt je kantoor aantrekkelijker voor nieuw personeel. In dit artikel nemen wij een aantal belangrijke kantoorruimte trends voor 2019 met je door.

 

Ruimte om individueel te werken

Doordat men tegenwoordig veel gebruik maakt van thuiswerken, wordt een plekje om je even af te zonderen van een druk kantoor steeds meer gewaardeerd. Hierdoor komt er steeds meer vraag naar plaatsen waar werknemers hun laptop mee naar kunnen nemen. Of waar computers zijn geïnstalleerd. Denk hierbij aan werkruimtes zoals een lounge, café of zelfs een buiten werkplaats.

 

Natuur in kantoor

Steeds meer kantoren beschikken over veel groen zoals planten en andere groene elementen. Denk hierbij ook aan groene muren, grasmuren en rauwe houten spullen. Op deze manier heeft men een betere connectie met de natuur. Daarnaast zorgen planten voor een beter welzijn van medewerkers.

 

Gezond kantoor

Ook in 2019 blijft de trend voor een gezonder kantoor groeien. Steeds meer ondernemers worden zich ervan bewust dat zij een grote rol spelen in de gezondheid van medewerkers. Zo zijn er steeds meer staande werkplekken. Dit zorgt voor een verlaagde kans op hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas. Ook voorkomt het veel rug- en nekproblemen. Een gezonder kantoor zorgt vaak voor meer creativiteit, voldoening, motivatie en productiviteit. Genoeg redenen dus om eens goed na te denken om jouw kantoor gezonder te maken!

 

 Donkere kleuren

Hoewel de laatste jaren lichte kleuren erg populair is geweest, worden donkere kleuren vandaag de dag steeds vaker gebruikt. Denk hierbij aan houten kleuren of zwarte meubelen. Een donker kantoor zorgt voor een elegante uitstraling. Daarnaast heeft het ook een natuurlijke uitstraling. Iets wat ook een trend is in 2019.

 

Zoals je kan zien is vandaag de dag het meest belangrijk dat medewerkers een goede werkomgeving hebben. De kleuren, flexibiliteit en hun gezondheid wordt steeds meer in acht genomen.