Wonen in Rotterdam? Dit zijn de beste wijken voor starters

Wonen in Rotterdam? Dit zijn de beste wijken voor starters

Wil je als starter een huis kopen in Rotterdam? Een uitstekende keuze! Rotterdam is namelijk één van de leukste steden van Nederland. Het heeft een hip centrum met de modernste gebouwen en je kunt er in de nachtelijke uurtjes prima stappen. Het is niet voor niets dat het toerisme in Rotterdam alsmaar groeit. De stad wordt echter ook steeds populairder om in te wonen. Steeds meer hoogopgeleiden blijven in de stad hangen na hun studie. Rotterdam heeft immers geweldige faciliteiten en biedt woningzoekenden enorm veel mogelijkheden. Maar in welke wijken kun je als starter nou het beste wonen?

Veel keuze en veel concurrentie

Kies je voor Rotterdam, dan heb je de keuze uit maar liefst 71 verschillende wijken. De stad telt 300.000 woningen, waarvan 35% een koophuis is. Als starter heb je dus enorm veel concurrentie als je op zoek bent naar een woning. Bovendien stonden woningen nog nooit zo kort te koop als nu. Een goede Rotterdamse makelaar die je begeleidt bij het aankopen van een huis is dan ook onmisbaar.

Groene wijken boven de Maas

Bij starters zijn vooral de wijken gelegen boven de Maas populair. Zo is Hillegersberg-Schiebroek zeer groen en kindvriendelijk, maar tegelijkertijd ook chique. Dit stadsdeel zit boordevol leuke parkjes en er zijn veel eengezinswoningen te vinden.

Zeker de wijk Schiebroek is erg groen. Hier ligt bijvoorbeeld het Plaswijckpark, waar je bijvoorbeeld een kleine dierentuin en veel speelvoorzieningen vindt. Voor gezinnen met jonge kinderen is deze wijk ideaal. Dankzij de komst van de RandstadRail is de wijk ook erg goed bereikbaar.

Rotterdam-Zuid wordt steeds populairder

Ook Rotterdam-Zuid begint steeds meer in de smaak te vallen bij starters en jonge woningzoekenden. Dit komt mede door grote nieuwe vastgoedprojecten op Katendrecht en de Kop van Zuid. Dankzij de goede bereikbaarheid is deze wijk erg populair bij jonge hoogopgeleide professionals. Binnen een kwartier ben je immers in het centrum van de stad. Rotterdam-Zuid telt veel jaren dertig huizen en is onder meer bekend van de dierentuin Blijdorp.

Wil je als starter wonen in een grote stad maar niet zoveel betalen als in Amsterdam? En stel je veel groen, goede voorzieningen en een goede bereikbaarheid op prijs? Dan is Rotterdam voor jou dé aanrader. En nog een laatste tip: met een goede aankoopmakelaar wordt jouw droomwoning nog beter betaalbaar.